SOLO Karen Sargsyan

5 November 2021
-
5 December 2021

kersgallery Amsterdam

Where

5 November 2021
-
5 December 2021

When

About the exhibition

All information

05-11-2021 – 05-12-2021
Solo Karen Sargsyan

Een transformatieve ervaring waarbij platte vlakken tot magische en sprookjesachtige vormen worden verheven, dat is wat Karen Sargsyan met enkele materialen klaarspeelt. Van 30 oktober tot en met 5 december is bij Kergallery te zien hoe Sargsyan doormiddel van een lijmpistool, stanleymes en zijn instinct stukken papier, plastic, aluminium of foam heeft omgetoverd tot driedimensionale sculpturen met een diepe gelaagdheid. 

Sargsyan (né: 1973) groeide op in Armenië maar kwam in 1998 door politieke spanningen en slechte leefomstandigheden naar Nederland. Waar Sargyan in zijn geboorteland sportleraar was, herpakt hij in het asielzoekerscentrum zijn kunstambities en wordt toegelaten tot de prestigieuze Rijksakademie van Beeldende Kunsten te Amsterdam in 2006. Slechts een jaar later wint Sargsyan de Thieme award voor de beste prestatie tijdens de jaarlijkse open ateliers op de Rijksakademie. 

De figuren van Sargsyan zijn theatraal, meeslepend en zijn gewijd aan menselijke personages die een tragische of komische visie brengen op het leven. Sargsyans scènes refereren naar een historie die vaak ten grondslag liggen aan boeken en mythen. De kijker kan zich bij Kersgallery laten verwonderen door gemaskerde figuren in sierlijke poses, als dansers bevroren in hun beweging. Ondanks hun poses, waarbij het lijkt alsof de figuren heel even de adem inhouden, doet het voorkomen alsof deze mensen elk moment weer op kunnen wekken en verlevendigen. 

Ontdek het werk van Sargsyan en laat u verbluffen door dramatiek, beweging en expressie met verassend detail, ontsprongen uit een papieren universum. 

Wees welkom. 

The base of my work is to show pure essence of human being. I look at the influences that people undergo in their life the same way as I look at a theaterplay. I want to show this play. My work does not consist of static images, but shows an active process. 

  • Karen Sargsyan

Artworks

Artists

ARTIST

Karen Sargsyan